Ana Sayfa > Tatlılar > Gökkuşağı Muhallebi

(Gökkuşağı Muhallebi nasıl yapılır)

Gökkuşağı Muhallebi için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı pirinç unu
8 çorba kaşığı tozşeker
3 şeftali
nar taneleri
4 dilim ananas
2 çorba kaşığı tozşeker

Tarifi :
Süt, şeker ve pirinç ununu bir tencereye aktarın. Çırpma teli ile ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. Şeftalilerin kabuğunu soyup içini ezerek püre haline getirin. İki kaşık şekeri ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ilınmış muhallebinin yarısını servis bardaklarına paylaştırın. Meyve pürelerini bardaklara ekleyip kalan muhallebiyi ilave edin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra üzerlerini nar taneleri ve ananas dilimleriyle süsleyin. Servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.