Tarifi : Sarımsakları incecik kıyın. Teflon tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip, sarımsakları orta ateşte pembeleştirin. Yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş kuşbaşı tavukları teflon tencereye alıp, suyunu salana kadar pişirin. Suyunu saldığında ateşin altını açıp, suyu çektirin. Tavukların rengi pembeleşmeye başladığında 1 çorba kaşığı kadar daha tereyağı ekleyip, ocağın altını kısın. Tavukları sürekli karıştırarak nar gibi kızarmasını bekleyin. Ayrı bir yerde kabuklarını soymadan küp küp doğradığınız domates ve incecik yuvarlaklar şeklinde kestiğiniz çarliston ve kırmızıbiberleri tavuğa ekleyip karıştırın. Sebzelerin diri kalması için 2 dakika sonra ocağın altını kapatıp, tuz, karabiber, acı kırmızıbiber, hardal, soya sosu, kekik ve jalapeno dilimli acı biber turşusunu ekleyin. Fırında baharatlarla marine edilmiş elma dilim patatesle servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009