Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Yanardağ Kebabı

(Yanardağ Kebabı nasıl yapılır)

Yanardağ Kebabı için kullanılan malzemeler :
yarım kg. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı süt
yeteri kadar tuz,karabiber
köfte baharı,kimyon
2-3 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta akı
2 adet tırnaklı pide
3 adet orta boy patates
2 adet doğranmış domates
1 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 su bardagı sıvı yağ

Tarifi :
Pideleri fırında ısıtın. Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın. Pideleri servis tabağına yerleştirin. Üzerine kızdırdığınız yağı dökün. Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın.



Önce patatesleri kızartıp servis tabağına üst üste gelecek şekilde koyun. Köfteleri koyun. Üzerine çırpılmış yoğurt koyun. Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün. En üstüne bu karışımı ileve edip sıcak olarak servise sunun.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.