Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Haşhaşlı Çemenli Açma

(Haşhaşlı Çemenli Açma nasıl yapılır)

Haşhaşlı Çemenli Açma için kullanılan malzemeler :
6 su b.un
2 çorba k.tereyağı
yarım çay b.sıvıyağ
1 yumurta
1 su b.süt
1.5 çorba k.kuru maya
2 çorba k.toz şeker
1 çorba k.tuz
aldığı kadar un

iç harcı için:

3 çorba k.haşhaş
sıvıyağ
2 çorba k.çemen
sıvıyağ

Tarifi :
Karıştırma kabına 5 su b. unu alın. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın. Ortasını açın. Havuza sıvıyağ, ılık süt, erimiş tereyağı ve yumurtanın akını ekleyerek karıştırın. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.

Hamuru bir süre beklettikten sonra 2 bezeye ayırın. Birinci bezeyi de 7 bezeye ayırın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Üzerini haşhaş ile sıvayarak rulo yapın. Açma şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin.

Ayrılan diğer bezeyi açabildiğniz kadar açın. Çemen ile sıvayarak rulo yapın. Yağlanmış tepsiye alarak hepsinin üzerine yumurta sarısı sürün. 190 dercede pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.