Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Ispanaklı Pasta

(Ispanaklı Pasta nasıl yapılır)

Ispanaklı Pasta için kullanılan malzemeler :
keki için :
2 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un
1 su bardağı haşlanmış ıspanak(250 gram)

üzeri için :
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Tarifi :
Ispanağı temizleyip,doğrayalım ve çok az su ilavesi ile haşlayalım.

Daha sonra suyunu iyice süzüp 1 su bardağı olacak şekilde alalım ve mutfak robotunda ya da rondoda püre haline getirelim(püre miktarı yaklaşık ¾ su bardağı oluyor).

Diğer tarafta oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
Sıvı yağ, vanilin ve ıspanak püresini de ekleyip karıştırmaya devam edelim.

Un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek hamurumuza ilave edelim.

Karıştırıp,yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş 22 cm’lik kelepçeli kalıba dökelim.
180 C de 30-35 dakika pişirelim.

Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edelim.
Daha sonra kalıbı tel ızgaraya ters çevirip soğuyana kadar bekleyelim.

Soğuduktan sonra keki iki ya da üçe keselim.
Ara katları ve üzerini krem şanti ile kaplayalım.
1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilmleyip servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.