Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kavala Kurabiyesi

(Kavala Kurabiyesi nasıl yapılır)

Kavala Kurabiyesi için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
6 yemek kaşığı tereyağ
8 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yumurta akı
1 su bardağı file badem
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
üzeri için pudra şekeri

Tarifi :
Unu ve bademleri bir tavaya koyup sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavurdugumuz malzemeyi soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra pudra oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta akını, pudra şekerini, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.

Tüm malzemeleri güzelce yoğuralım.Hamur çok zor toparlanan bi hamur oluyor, bu durumda ısrarla yoğurmaya devam etmek gerekiyor. Gerekirse biraz daha un serpebilirsiniz. Hamurumuzu hazırladıktan sonra, kurabiye kalıpları ya da bardak yardımıyla ay şeklinde keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Önceden 175C ye ısıtılmış fırında 15-17 dakika pişirelim. Kurabiyeler çok pembeleşmeden, kızarmadan fırından almak lazım. Fazla piştiği zaman sertleşir.

Kurabiyelerin daha fazla pişmemesi için hemen tepsiden alalım. Soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.