Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Çilekli Gönlü Ferah

(Çilekli Gönlü Ferah nasıl yapılır)

Çilekli Gönlü Ferah için kullanılan malzemeler :
1 paket kızarmış ekmek
1 su b.toz şeker
1 su b.su
kreması için:
4 su b.süt
2 çorba k.un
1 çorba k.nişasta
1 yumurta sarısı
1 su b.toz şeker
1 tatlı k.vanilya
krem şantisi için:
1 poşet kremşanti
1.5 çay b.süt
yarım kg.çilek

Tarifi :
Tatlının kreması için; tenecreye sütü, nişastayı, unu, ymurta sarısını, toz şekeri ve vanilyayı alarak göz göz olana kadar pişirin. diğer taraftan karameli hazırlamak için1 su b. toz şekeri tavaya alın. rengi kararınca üzerine 1 su b. su ilave edin. Şeker kendini bırakıncaya kadar kaynatın.

Karamelin ilk sıcaklığı çıkınca bir fırın kabına dizilmiş olan kızarmış ekmeklerin üzerine gezdirerek iyice ıslanmasınısağlayın. Daha sonra üzerine çilek püresi yayın. püreden hemen sonra hazırlamış olduğunuz muhallebiyi de yayın ve üzerini köpürtülmüş krem şanti ile sıvayın. En son üzerini çilek ile süsleyerek birkaç saat dolapta beklettikten sonra servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.