Çikolata Kayığında Çilek için kullanılan malzemeler :
125 gr. bitter çikolata
1 poşet toz şanti
1,5 çay b. süt
çilek
taze nane
Tarifi : Bitter çikolatayı eritin. Fırça ile mekik şeklindeki slikon kek kalıbının boşluklarına sürerek çikolatanın mekik şekli almasınısağlayın. Kalınca sürmelisiniz. Aksi takdirde kalıptan çıkartırken kırılabilir. Kalıbı derin dondurucuda soğutun. Çikolata sertleşince dondurucudan alıp süt ile çırptığınız toz şantiyi içlerine doldurun.
Kalıptan çikolata kayıklarını ayırıp üzerini kesilmiş çilek ve taze nane ile süsleyin. Hemen yenmeyecekse buzdolabında muhafaza edin. Yaz için hafif ama görüntüse mükemmel bir tatlı.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009