Bahçıvan Köftesi için kullanılan malzemeler :
1/2 kıyma
1 soğan
2 dilim ekmek içi
2 patates
1 patlıcan
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber
Tarifi : Kıymanın içine soğan rendelenir, ekmek içi, tuz ve karabiber katılarak karıştırılır, ceviz büyüklüğnde köfteler yapılır. Patatesler soyulup uzun şekilde doğranır ve kızgın yağda kızartılır, bir fırın kabına alınır. Patlıcanlar alacalı soyulup büyük kareler şeklinde doğranır ve kızartılır, patateslerin üzerine alınır, köftelerde kızartılıp patlıcanların üzerine koyulur.
En üste de bezelye dökülür ve bir miktar su ilave edilerek fırında pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 17 Aralık 2003