Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Bahçıvan Köftesi

(Bahçıvan Köftesi nasıl yapılır)

Bahçıvan Köftesi için kullanılan malzemeler :
1/2 kıyma
1 soğan
2 dilim ekmek içi
2 patates
1 patlıcan
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber

Tarifi :
Kıymanın içine soğan rendelenir, ekmek içi, tuz ve karabiber katılarak karıştırılır, ceviz büyüklüğnde köfteler yapılır. Patatesler soyulup uzun şekilde doğranır ve kızgın yağda kızartılır, bir fırın kabına alınır. Patlıcanlar alacalı soyulup büyük kareler şeklinde doğranır ve kızartılır, patateslerin üzerine alınır, köftelerde kızartılıp patlıcanların üzerine koyulur.

En üste de bezelye dökülür ve bir miktar su ilave edilerek fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.