Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Bahçıvan Köftesi

(Bahçıvan Köftesi nasıl yapılır)

Bahçıvan Köftesi için kullanılan malzemeler :
1/2 kıyma
1 soğan
2 dilim ekmek içi
2 patates
1 patlıcan
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı sıvı yağ
tuz
karabiber

Tarifi :
Kıymanın içine soğan rendelenir, ekmek içi, tuz ve karabiber katılarak karıştırılır, ceviz büyüklüğnde köfteler yapılır. Patatesler soyulup uzun şekilde doğranır ve kızgın yağda kızartılır, bir fırın kabına alınır. Patlıcanlar alacalı soyulup büyük kareler şeklinde doğranır ve kızartılır, patateslerin üzerine alınır, köftelerde kızartılıp patlıcanların üzerine koyulur.

En üste de bezelye dökülür ve bir miktar su ilave edilerek fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.