Ana Sayfa > Tatlılar > Limonlu Fırın Sütlaç

(Limonlu Fırın Sütlaç nasıl yapılır)

Limonlu Fırın Sütlaç için kullanılan malzemeler :
1 lt. süt
1 su b. pirinç
1 su b. tozşeker
1 limon kabuğu
1 yumurta

Tarifi :
1 su bardağı pirinci yıkadıktan sonra tenecereye alın. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyun. Pirinçler patlayıncaya kadar iyice pişirin. Diğer taraftan sütü, toz şekeri ve yumurtayı karıştırarak pişirmeye alın. Pirinçler pişince sütün içerisine dahil edin ve en son olarak limon kabuğunu ekleyerek biraz daha kaynatın.

Daha sonra pişen sütlacı kalıplara paylaştırın. Kalıpları tepsiye dizin ve tepsinin içerisine bir miktar su koyun. Benmariusulü ile sütlaçların üzeini kızartın. Bir süre soğutulduktan sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.