Ana Sayfa > Tatlılar > Limonlu Soğuk Dondurma

(Limonlu Soğuk Dondurma nasıl yapılır)

Limonlu Soğuk Dondurma için kullanılan malzemeler :
1 litre süt
1 su b.toz şeker
1 çorba k.salep
2 limon
2 çorba k.toz şeker

Tarifi :
Tencereye süt, 1 su b. toz şeker ve 1 çorba k. salep konularak kısık ateşte kıvamını bulana kadar karıştırılarak pişirilir. Diğer taraftan 1 limon kabuğu rendelenerek bir kaba alınır.

Üzerine 1 limon suyu ve 2 çorba k. toz şeker eklenerek eze eze birbirine yedirilerek limon aroması çıkması sağlanır.

Dondurma kıvamını bulup ocaktan alındıktan sonra hazırlanan limon aroması içine katılarak karıştırılır. Dondurma kalıplarına dökülerek buz dolabında dondurulur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.