Ana Sayfa > Tatlılar > Çerkez Tatlısı

(Çerkez Tatlısı nasıl yapılır)

Çerkez Tatlısı için kullanılan malzemeler :
4 su b. un
yarım su b. irmik
2 yumurta
120 gr tereyağı
2 çorba k. yoğurt
2 çorba k. tozşeker
1 çay b. süt
1 tatlı k. kurumaya

iç malzemesi için:
2 su b. ceviz
2 yumurta
2 çorba k. un

şerbeti için:
6 su b. tozşeker
4 su b. su

1 dilim limonkızartmak için:
sıvıyağ

üzeri için:
toz yeşil fıstık
hindistan cevizi

Tarifi :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Unun üzerine toz şeker,irmik ilave edin.Unun ortasına tereyağı, yoğurt 1 çay bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı kurumaya ilave edin. İlk önce kuru mayayı eritin. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru merdane ile açın. İç malzemesi için karıştırma kabına 2 su bardağı ceviz, 2 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı un ilave edip karıştırın. İç malzemeyi elinizle uzun olarak şekil verin. Hamurun ucuna iç malzemeyi alın.Hamurun ucundan başlayarak iç malzeme içte kalacak şekilde sarın. Daha sonra rulo yaptığınız hamuru verev şeklinde kesin. Diğer kalan iç harcı ve hamuruda aynı şekilde hazırlayın. Tencereye sıvıyağ alın. Sıvıyağda verev şeklinde kestiğiniz hamurları kızartın.

Şerbeti tencereye 6 su bardağı toz şeker ,4 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Kızarttığınız tatlıyı şerbete dökün. Tatlı şerbetlindikten sonra servis tabağına alın. Üzerine toz yeşil fıstık ve hindistan cevizi ile servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.