Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Limonlu Lüfer Fırın

(Limonlu Lüfer Fırın nasıl yapılır)

Limonlu Lüfer Fırın için kullanılan malzemeler :
4 adet lüfer
4 kaşık tereyağı
4 diş sarımsak
3 adet limon

Tarifi :
Lüferleri temizleyip bıçağın burnu ile karın kısmından hafifçe yararak içini temizleyip yıkayalım.Tereyağını oda sıcaklığında eritip içine maydanoz, limon kabuğu rendesi ve dövülmüş sarımsak katıp karıştıralım. Püre halindeki karışımı balığın içine sürelim. Aliminyum folyo üzerine aldığımız balıkların üzerini limon dilimleri ile kaplayıp aliminyum folyo ile kapatalım. Önceden 200 derece ısıtılmış fırın da 25 dakika pişirelim.

Fırından aldığımız balıkların üzerlerindeki limonları tabağımızı süslemek için ayırıp kalan tereyağı püersini balıkların üzerine bıçakla hafifçe sürüp servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.