Peynir Kremalı Meyveli Kup için kullanılan malzemeler :
4 adet yeşil elma
1 parça lohusa şekeri
350 gr labne peyniri
1 su bardağı krema
1 çay bardağı pudra şekeri
0 yarım su bardağı antepfıstığı
8 adet acıbadem kurabiyesi
0 yarım su bardağı file antepfıstığı
Tarifi : Önce antepfıstıklarını ayıklayıp iç kabuklarını soyup iri iri doğrayalım. Acıbadem kurabiyelerini ufalayalım. Elmaların kabuklarını soyup sekize bölüp çekirdekli kısımlarını temizleyelim. Sonra lohusa şekerini tencereye alıp üzerine 2 bardak su ilave edip eriyinceye kadar kaynatalım. Elma dilimlerini ekleyip diri kıvamda pişirelim ve soğumaya bırakalım. Elmaları süzüp ayrı bir tabağa alalım.
Ardından labne peynirini mikserle krema kıvamında çırpalım. Doğranmış antepfıstıklarını ilave edip karıştıralım. Süt kremasınıda ayrı bir kasede pud-raşekeriyle çırpıp labneli karışıma ekleyelim.
12 elma dilimini ayırıp kalanını küp küp doğrayıp servis kuplarına paylaştıralım. Kremanın yarısını ekleyip acıbademi serpelim ve kalan kremayıda ekleyip file fıstıkları serpelim.
Ayırdığımız dilimlerle süsleyip servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009