Ana Sayfa > Tatlılar > Peynirli ve Kahveli Mus

(Peynirli ve Kahveli Mus nasıl yapılır)

Peynirli ve Kahveli Mus için kullanılan malzemeler :
7 adet hazır beze
2 dilim hazır kek
1 yarım çay bardağı kahve likörü
100 gr bitter çikolata
3 su bardağı krema
25 tane çikolata kaplamalı fındık
1 kaşık pudra şekeri
2 kaşık çekilmiş fındık
1 su bardağı süt
1 yarım kahve fincanı kakao
1 su bardağı toz şeker
2 kaşık nescafe
3 kaşık sade jöle
150 gr labne peyniri
3 kaşık bal
1 tutam tuz

Tarifi :
Öncelikle mus için süt, kakao, tozşeker ve neskafeyi bir tencerede karıştıralım. Yumurta sarılarını ekleyip köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp jöleyi ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım. Ilınınca da labne peynirini ilave edelim.Ardından yumurta aklarını bur tutam tuzla ayrı bir kapta kar halinde çırpalım. Balı ısıtıp aklara azar azar yedirerek ilave edelim. Kısık ateşte benmari usulü yumuşak ve kıvamlı bir krema haline gelinceye kadar çırpmaya devam edelim. Ocaktan alıp ılınıncaya kadar 3-4 dakika daha çırpalım ve hazırladığımız kahveli karışıma azar azar yedirerek ekleyelim. Sonra bezeleri ufalayalım. Kek dilimlerini küçük küçük doğrayalım. Çikolatayı da ufalayıp benmari usulü ısıtılan 1 bardak süt kremasında eritelim. Kalan kremayı ayrı bir kapta pudraşeker ile çırpıp yarısından fazlasını 6 servis kasesine paylaştıralım. Üzerini kek dilimleriyle kaplayıp kahve likörü ile ıslatalım. Sırasıyla çikolatalı krema, beze, kalan mus ve pudraşekerli kremayı ilave edelim. Çikolata kaplamalı fındık ve çekilmiş fındıkla süsleyip buzlukta 1 saat bekletip dilediğimiz zaman servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.