Ana Sayfa > Salatalar > Bakla ve Bezelyeli Enginar Salatası

(Bakla ve Bezelyeli Enginar Salatası nasıl yapılır)

Bakla ve Bezelyeli Enginar Salatası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı kuru bakla
1 adet kuru soğan
1 konserve enginar
1 tutam dereotu
2 kaşık limon suyu
8 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tutam tuz

Tarifi :
Enginarları soyup, kararmamaları için limonla ovalım. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanlarımızı baklalarla birlikte sote edelim. Dere otlarını ince ince doğrayalım.

Bezelyelerimizi kaynar suda haşlayalım. Körpe enginar konservelerini bol suya koyup süzelim. Tüm malzememizi bir kapta karıştırıp limon suyu, zeytin yağı, pul biber ve tuz ile lezzetlendirelim. Soğuk veya ılık olarak servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.