Muskatlı Balkabağı Çorbası için kullanılan malzemeler :
300 gr balkabağı
1 adet soğan
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı pirinç
2 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı muskat
1 kaşık dereotu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Tarifi : Önce balkabağını kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım. 1 bardak su ve balkabağını tencereye atıp kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirelim. Soğanı temizleyip kıydıktan sonra pirinci yıkayıp süzelim.Ardından zeytinyağını tencerede ısıtalım, soğanı da ilave edip kavuralım. Üstüne 1 su bardağı ekleyip soğan şeffaflaşıncaya dek pişirelim.Ardından balkabağı, pirinç ve 2 bardak suyu tencereye ilave edip pirinçler yumuşuncaya kadar pişirelim. Sonra hazırladığımız karışımı blenderdean geçirip tencereye alalım ve süt, muskat, tuz, karabiber ilave edelim.Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp dereotuyla süsleyip sıcak servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009