Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Nohutlu Pilav

(Nohutlu Pilav nasıl yapılır)

Nohutlu Pilav için kullanılan malzemeler :
1 kase pirinç
1/2 kase nohut
yağ
su veya et suyu


Tarifi :
Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılır. Nohutlar da bir gece önce ıslatılıp haşlanır. Biraz
yağda pirinçlae kavrulur, nohutlar da eklenip biraz daha kavrulur. Su veya et suyu
eklenerek tuzu ayarlanır, kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.