Ana Sayfa > Çorbalar > Zade Çorbası

(Zade Çorbası nasıl yapılır)

Zade Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 adet havuç
1 adet patates
1 kaşık bezelye
5 adet sarımsak
1 adet soğan
100 gr kıyma
1 adet et suyu
1 su bardağı limon suyu
1 kaşık margarin
1 demet maydanoz
1 tutam tuz
1 tutam pul biber

Tarifi :
Soğanı yemeklik doğrayarak, yağı, sarımsağı ve kıymayı da ekleyerek kavuralım. Haşlanmış bezelyeyi, doğranmış patates ve havucu ekleyelim.
Etsuyu tabletimizi ilave edelim. 5 Su bardağı suyu ve küçük doğranmış mantarlarmızı koyalım.Kaynayınca şehriyeyi ilave edelim ve düşük ateşte 10 dakika pişirelim. Kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyelim. Yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya ilave edelim ve ateşten alalım. İstediğimize göre kırmızıbiber ile tereyağını kızdırarak çorbanın üzerine gezdirelim ve servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.