Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuklu Tepsi Mantısı

(Tavuklu Tepsi Mantısı nasıl yapılır)

Tavuklu Tepsi Mantısı için kullanılan malzemeler :
3 kaşık margarin
4 su bardağı un
2 adet yumurta
300 gr tavuk kıyma
yarım demet maydanoz
4 adet soğan
3 kaşık salça
2 tutam tuz

Tarifi :
Öncelikle unu çukur bi kaba eleyip yumurta, margarin, su ve tuzu ilave ederek sert bir hamur hazırlayıp 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Soğanları soyup rendeleyip maydanozu temizleyip kıyalım. Tavuk kıymaya maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak iç malzemeyi hazırlayalım.Ardından hamuru merdaneyle unlanmış zeminde açarak inceltelim. İkişer santimlik kareler halinde keselim. Karelerin üzerine birer tutam tavuklu harç yerleştirelim ve dört ucunu ortada birleştirip kapatalım. Hazırladığımız mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine eritilmiş margarini gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.Daha sonra kızaran mantıların üstüne 6 su bardağı sıcak suyu gezdirerek dökelim ve tepsiyi tekrar fırına verip suyunu çekinceye kadar pişirelim.Salçayı 2 kaşık su ile karıştıralım. 3 kaşık margarinide tavada eritip salçayı ekleyelim. Hafif koyulaşıncaya kadar pişirelim. Mantıyı servis tabağına alıp üstüne sosu gezdirip sıcak olarak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.