Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Perde Pilav

(Perde Pilav nasıl yapılır)

Perde Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
2 su bardağı baldo pirinç
500 gr konserve bezelye
500 gr koyun eti
1 çay bardağı antepfıstığı
2 adet yumurta
3 su bardağı et suyu
60 gr tereyağı
60 gr margarin
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Pirinci ıslatıp 3-4 saat bekletelim. Tereyağınıda oda sıcaklığında yumuşatalım. Unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açıp yumurtalar, tereyağı, yarım kahve fincanı su ve tuz ekleyerek yoğuralım. Un serpilmiş tezgahta merdaneyle 2 mm kalınlığında açıp 1 cm genişliğinde uzun şeritler halinde keselim.Yuvarlak ve derin bir teflon fırın kalıbını yağlayıp kestiğimiz şeritleri kafes şeklinde tencereye yerleştirelim.Sonra eti küçük parçalar halinde doğrayalım. Başka bir tencerede margarini eritip etleri ekleyerek kavuralım. Et suyunu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirelim. Pirinci süzüp ete ekleyelim. Tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip ardından konserve bezelyeyi ekleyip harmanlayalım.Hazırladığımız kafesin ortasındaki boşluklara birer fıstık yerleştirip pilavı üzerine dökelim ve kaşıkla bastırarak üstünü düzeltelim. Hamurlarında tencereden taşan kısımlarını pilavın üzerine kapatalım.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkarıp servis tabağına ters çevirerek alıp sıcak olarak servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.