Kayısılı Dilimler için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı kepek unu
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı esmer şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
125 g tereyağı
2 çorba kaşığı kayısı reçeli
250 g kuru kayısı
pudra şekeri
Tarifi : Önce kepek unu, yulaf ezmesi, esmer şeker, kabartma tozu ve sıvı yağ iyice karıştırılır
ve ısıya dayanıklı bir kaba düzgünce yarısı yerleştirilir. Sonra 250 g kuru kayısı doğranır,
su ilave edilip kayısı reçeli de koyularak ağır ateşte pişirilir, sonra yağı eklenir. Elde
edilen bu kayısılı harç kaba koyulan harcın üzerine dökülür ve yarısını ayırdığımız diğer
harç kayısılı harcın üzerini kapatacak şekilde yerleştirilir ve fırına verilir. Piştikten sonra
üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 17 Aralık 2003