Çağ Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 adet kuzu but
100 gr yoğurt
1 adet soğan
4 adet domates
7 adet yeşil biber
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Tarifi : Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar keselim. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırıp ve etleri hazırlamış olduğumuz bu terbiyede 24 saat bekletelim. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takıp ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartalım.
Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis edelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009