Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü

(Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü nasıl yapılır)

Kaşmir Pilavlı Tavuk Göğüsü için kullanılan malzemeler :
4 adet tavuk göğsü
2 kaşık çiçek yağı
3 fincan tavuk suyu
1 yarım su bardağı baldo pirinç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı hardal çekirdeği
1 yarım çay kaşığı kakule
1 yarım çay kaşığı nane
2 kaşık kişniş
1 kaşık susam
1 su bardağı un

Tarifi :
Yağımızı bir orta boy tencerede ısıtalım, içine ince doğradığımız soğanı, dövülmüş sarımsağı, hardal çekirdeğini ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pirincimizi ekleyelim ve baharatlar iyice karıştıralım. Ardından tavuk suyunu ekleyip biraz kaynatalım. Isıyı düşürelim ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Kişniş otuyla karıştırarak saklayalım. Tavuk filetolarını önce una,sonra çırpılmış yumurtaya ve en son susama bulayalım, ve firitözde kahverengi oluncaya kadar pişirelim. Pilavın yanında sıcak servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.