Ana Sayfa > Çorbalar > Buğdaylı Nohut Çorbası

(Buğdaylı Nohut Çorbası nasıl yapılır)

Buğdaylı Nohut Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 yarım su bardağı buğday
6 su bardağı et suyu
1 tutam safran
1 kaşık soya yağı
1 tutam tuz
150 gr ıspanak

Tarifi :
Buğdayı ve nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin.Ispanak yapraklarını iri iri doğrayıp, ekleyin. Buğday ve nohutu tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın. Üstüne yazda kızdırılmış nane ve kırmızı biber sosu ekleyerek servis edebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.