(Dana Jambonlu Sıcak İtalyan Salatası nasıl yapılır)
Dana Jambonlu Sıcak İtalyan Salatası için kullanılan malzemeler :
12 adet domates
12 adet enginar kalbi
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet dolmalık biber
250 gr dana jambon
8 dal fesleğen
60 gr parmesan peyniri
2 kaşık zeytin
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık balsamik sirke
1 tutam fesleğen
1 tutam tuz
1 paket mayonez
Tarifi : Dana jambonlarımızı bütün olarak tavaya koyalım ve sote edelim. Ilıdıktan sonra küçük parçalara ayıralım. Yine tavada sırasıyla küp doğranmış havuçlarımızı, piyaz çekilmiş kuru soğanlarımızı, küp doğranmış yeşil biberlerimizi, ortadan ikiye kesilmiş enginar kalplerimizi ve domateslerimizi dana jambonla beraber sote edelim. Sirke, zeytinyağı, tuz ve kuru fesleğen ile tatlandıralım ve servistabağına alalım. Mayonez ile tamamen üzerini kaplayıp, ince kıyılmış maydonoz yaprakları ile süsleyerek servis edelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin