Ana Sayfa > Çorbalar > Tatar Çorbası

(Tatar Çorbası nasıl yapılır)

Tatar Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet patates
2 kaşık margarin
2 kaşık un

Tarifi :
Tencereye yağı alıp, eritin. Soğanı ince ince doğrayıp, tencereye ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Patatesleri soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın. Patatesleri soğanlarla birlikte arasıra karıştırarak kavurun. Patatesler yumuşadığında, domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. 1-2 Dakika daha kavurup, yeterince su ilave edin. Tuzunu ekleyerek çorbanın içindeki patatesler yumuşayana dek hafif ateşte pişirin. Patatesler iyice yumuşadığında, una çok az su ilave edip, topaksız bir bulamaç kıvamına getirin. Çorbaya bu bulamacı azar azar ve karıştırarak ilave edin. Küçük bir tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup, eritin. Nane ve karabiberi ilave ederek 1-2 kez çevirin. Ateşten alıp, çorbanın üzerine gezdirin ve servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.