Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Hırvat Böreği

(Hırvat Böreği nasıl yapılır)

Hırvat Böreği için kullanılan malzemeler :
500 gr un
3 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr krema
1 kg krem peynir
3 adet yumurta

Tarifi :
Unu, sıvıyağı, suyu, tuzu ve kremayı karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerine sıvıyağ sürerek bir kenarda bekletin.
Ayrı bir kapta peyniri, yumurtaları ve tuzu iyice karıştırın. Hamuru bir bütün halinde 1 santim kalınlığında açın. Üzerine bir bıçak yardımıyla peynir karışımından sürün ve rulo şeklinde sarın. Dört parmak kalınlığında parçalar kesin ve fırın tepsisine dizin. Üzerine karışımından dökün.
Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.