Ana Sayfa > Et Yemekleri > Roti Edilmiş Kuzu But

(Roti Edilmiş Kuzu But nasıl yapılır)

Roti Edilmiş Kuzu But için kullanılan malzemeler :
10 adet kuzu but
600 gr hardal
6 diş sarımsak
150 gr biberiye
200 gr karabiber
400 gr kırmızı toz biber
50 gr ardıç
4 adet defne yaprağı
1 tutam tuz
1 çay bardağı sıvı yağ

Tarifi :
Kuzu butlarına bıçak ile minik delikler açıp içine ardıç, defne yaprağı ve parçalara yarılmış 3 diş sarmısağı yerleştirelim. Hardalı kuzu butların üzerine sürelim. Bütün baharatları ve diğer sarmısağı ezip hardalın üzerine yedirelim. Fırınımızı 20 derecede ısıtıp kuzu butlarını ızgaraya yerleştirip ayçiçek yağının bir miktarını üzerine gezdirdikten sonra 20 dakika kızartalım. Fırın ısısını kademeli olarak 140 dereceye kadar indirip kuzu butları pişirelim. Kuzu butları pişerken suyunu ve diğer yağı ara ara üzerlerine gezdirip parlamasını sağlayalım. Etler tamamen piştiğinde rotilerin suyunu kuzu but sos ile çoğaltıp sarmısaklı ve biberiyeli sos ile dilimlenmiş kuzu filelerini, arzu ettiğiniz garnitürler ile servise sunabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.