Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Biberli Karides

(Biberli Karides nasıl yapılır)

Biberli Karides için kullanılan malzemeler :
4 adet jumbo karides
5 dal dereotu
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 fincan kanyak
1 fincan soya sosu
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı köri

Tarifi :
Karidesleri kafalarını koparıp temizleyelim. Sivribiberleri ve sarmısaklarını enine doğrayalım. Tereyağını tavada eritip karidesleri kızartalım. Alt üst ettikten sonra doğradığımız sivribiberleri, sarmısakları ve baharatları ekleyelim. Bir iki defa çevirdikten sonra kanyağı ekleyelim. Tekrar bir kaç kez karıştırdıktan sonra soya sosunu ilave edelim. 2-3 dakika pişirelim. servis tabağına alıp ince kıyılmış mevsim yeşillikleri ve dereotu ile süsleyip servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.