Ana Sayfa > Tatlılar > Mango ve Yoğurt Köpüğü

(Mango ve Yoğurt Köpüğü nasıl yapılır)

Mango ve Yoğurt Köpüğü için kullanılan malzemeler :
1 adet portakal
2 adet mango
1 adet jelatin yaprağı
300 ml yoğurt
3 kaşık pudra şekeri
1 adet yumurta

Tarifi :
Bir patates doğrayıcısı kullanarak portakaldan şeritler halinde kabuk parçaları kesin. Küçük keskin bir bıçakla kabukları kibrit çöpü büyüklüğünde kesin.

Küçük bir tavada suyu bir taşım kaynatın. Portakal kabuğu şeritlerini 2-3 dakika haşlayın. Süzüp soğuk su altında tutun. Tekrar süzüp kâğıt havluyla kurulayın ve bir kenara koyun.Portakalın suyunu sıkın ve hazırlanmış mangoları ve portakal suyunu blenderda püre haline getirin.(aynı işlemi mangoları süzgeçten geçirip portakal suyunu ekleyerek de yapabilirsiniz.)Jelatini küçük bir tava içindeki suya dökün. 5 dakika kadar bekleyin. Jelatini çok kısık ateşte 1-2 dakika eriyinceye kadar ısıtın.Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak erimiş jelatini mango püresinin üzerine dökün.Yavaş yavaş yoğurdu ve pudra şekerim ekleyip karıştırın.Temiz kuru bir kapta yumurta beyazını iyice çırpın. Büyük metal bir kaşık kullanarak yumurta beyazını mango karışımına ekleyin. Tadına bakıp gerekirse biraz daha pudra şekeri koyun.Köpüğü 4 tatlı kâsesine koyup portakal kabuğu şeritleri ile süsleyin. 2 saat içinde servis yapın.

DİKKAT: Portakalın sadece dıştaki renkli kabuğunu kullanın. Kabuğun içte kalan beyaz kısmını kullanmayın.

ALTERNATİF: Eğer taze mango bulamıyorsanız, 500 gram konserve mango kullanabilirsiniz. Yumuşak başka konserve meyveler de mango yerine kullanılabilir. 300 ml püreye ihtiyacınız var.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.