Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Tavuklu Rulo Börek

(Tavuklu Rulo Börek nasıl yapılır)

Tavuklu Rulo Börek için kullanılan malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
2 adet yufka
1 çay bardağı konserve mısır
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı susam
1 adet yumurta
5 dilim jambon
150 gr yoğurt
5 kaşık mayonez

Tarifi :
Tavuk göğsünü iki buçuk su bardağı suda haşlayın. Tavuk suyunu soğumaya bırakıp tavuğu iri iri didin. Öte yandan bir yufkayı fırça yardımıyla yağlayın. Diğer yufkayı üzerine koyup onu da yağlayın. Yufkaları, mini fırın tepsisine alıp tepsiye tam sığacak şekilde katlayın. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğumuş tavuk suyunu üzerin gezdirin ve yumuşayıp suyu çekmesini bekleyin. Didiklenmiş tavuğa , tuz , karabiber, ve mısır ekleyip karıştırın.Öncelikle jambon dilimlerini,üzerine tavuklu malzemeyi yufkanın tam ortasına yerleştirip yufkayı rulo halinde sarın. Ruloyu hafif yağlanmış tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derece fırında kızarana dek pişirin.Ayrı bir kapta yoğurt ve mayonezi karıştırın ve soğuyan böreğin üstünü ve kenarlarını kaplayın.Hafif soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,037 saniyede oluşturuldu.