Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Isırganlı Börek

(Isırganlı Börek nasıl yapılır)

Isırganlı Börek için kullanılan malzemeler :
1 yarım kg ısırgan
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 adet yumurta

Tarifi :
Isırganları yıkayıp sadece yapraklarını ve ince dallarını alın. İncecik kıyın. Sıvıyağı tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurduktan sonra ısırganları ekleyin. Karabiber ve tuz ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin .1adet milföyü elinizle biraz açarak ortasına kavurduğunuz ısırganın 4’te birini koyun. Hamurun köşelerini birleştirerek minik pide şekli verin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.