File Sarma için kullanılan malzemeler :
4 adet bonfile
1 kaşık tereyağı
1 adet soğan
4 adet mantar
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet küçük pide
2 kaşık domates sos
4 dal maydanoz
Tarifi : Bonfileleri et tokmağıyla döverek inceltin. Soğan ve mantarları kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Tereyağının yarısını eritin. Soğan ve mantarları yağda sote edin. Soğumaya bırakın.Daha sonra, bu harcı bonfilenin içine koyup sarın. Şişe sırasıyla et, dilimlenmiş domates ve biberi dizin. Fırın ızgarasında pişirin. Artan tereyağını tavada eritin. Pideyi alıp, altını ve üstünü kızartın.Servis tabağına yerleştirin. Üzerine etleri sıralayın. En üste domates sosu dökün.
Sıcak olarak maydanozla süsleyip servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009