Fırında Tavuk Pirzola (Diyet) için kullanılan malzemeler :
Yarım fincan az tuzlu domates salçası
120 gram kemiksiz derisiz tavuk göğsü
2 çorba kaşığı galetu unu
1/4 çorba kaşığı karışık baharat
1 adet yumurta akı
1/4 çorba kaşığı pul biber
60 gram kadar kaşar peyniri rendesi
Tarifi : Fırını 250 derecede ısıtın. Tavuğu yıkayıp kuruladıktan sonra çukur bir kasede baharatlar ve galeta ununa batırın.
Yumurtanın akını bir fincanda çırptıktan sonra galetu unu karışımına batırdığınız tavuğu yumurta akına batırdıktan sonra tekrar galeta unu karışımına batırın. Sonra, daha önce yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirin. 15-20 dakika kadar pişirin.
Küçük bir tavada domates salçasının içine kırmızı biber karıştırarak hafif ateşte ısıtın. Servis sırasında bu karışımı, tavuklar üzerinde gezdirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Makarna Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 28 Aralık 2003