Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Çikolata Kremalı Bezeler

(Çikolata Kremalı Bezeler nasıl yapılır)

Çikolata Kremalı Bezeler için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı şeker
1 tutam tarçın
125 gr çikolata
1 çay bardağı krema
5 adet yumurta

Tarifi :
Ön hazırlık olarak fırını 150 derece ısıtalım. İki adet fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım. Mikser yardımıyla yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpalım. Şekeri azar azar ilave edelim. Her eklemeden sonra tekrar çırpalım. Karışım koyu krema kıvamın gelip, şeker eriyene dek çırpmaya devam edelim. Tarçını ekleyerek karıştıralım. Hazırladığımız karışımı bir krema sıkacağının içine dolduralım. Ucuna küçük uç takalım. 3 cm aralıklar bırakarak hamuru tepsiye sıkalım. 30 dakika kadar kıtır kıtır olana ve hafif sarımsı bir renk alana dek pişirelim. Fırını kapatıp bezeleri içinde soğutalım.

Kreması için, çikolata ve kremayı küçük ısıya dayanıklı bir kaba alalım. Kabı kaynar su konulmuş bir başka kabın içine oturtalım. Çikolata eriyene dek karıştıralım. Ateşten alalım. Yavaş yavaş karıştırarak soğutalım. Bezelerin arasına çikolatadan sürerek minik sandviçler yapalım. (Dilerseniz üzerine kakao serpiştirerek hemen servis yapabilirsiniz).

Dilerseniz siyah çikolata yerine beyaz çikolata da kullanabilirsiniz. Ayrıca, çekilmiş karanfil veya farklı baharatlar da deneyebilirsiniz. Bezeleri pastalarda dekoratif olarak da kullanabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.