Ana Sayfa > Soslar > Tereyağı Sosu

(Tereyağı Sosu nasıl yapılır)

Tereyağı Sosu için kullanılan malzemeler :
200 gr tereyağı
3 kaşık maydanoz
4 kaşık sirke
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Tereyağı küçük parçalara keserek bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtunuz. Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, köpüğünü alıp atarak, kalan temiz yağı bir kaseye aktarınız. (tencerenin dibinde kalan süt görünümündeki kısmı atınız.) Tencereyi çalkalayıp kurulayarak, kasedeki yağı yeniden tencereye koyunuz.Tencereyi yeniden orta ateşe oturtunuz.(Tereyağı önce köpüklenecek ve birkaç saniye kabaracak, sonra sönüp kahverengi olacak.). Tereyağı ceviz renginde (kahverengimsi sarı) olunca, tencereyi ateşten alıp, maydanozu katarak karışımı bir kaseye boşaltınız.Sirke yada limon suyunu aynı tencereye koyup, orta ateşte 1 çorba kaşığı kalana kadar kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, kaynamış sirke yada limon suyunu kasedeki yağlı karışıma katarak, tuz ve biberi ekleyiniz.Kaseyi servis zamanına kadar sıcak su dolu bir kabın içine oturtarak bekletiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Bu sosu yumurta, haşlanmış yada sote edilmiş balıklar, sebzeler ve dana eti yanında servis edebilirsiniz.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.