Ana Sayfa > Soslar > Baita Sosu

(Baita Sosu nasıl yapılır)

Baita Sosu için kullanılan malzemeler :
1 adet soğan
4 diş sarımsak
200 gr kıyma
1 adet havuç
3 adet domates
2 dal taze fesleğen
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Tarifi :
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuklarını soyup küpler halinde doğrayın. Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın.Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin. Fesleğen, tuz ve karabiber ilave edin. Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz. Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.