Narenciye Marmelatı için kullanılan malzemeler :
1 kg portakal
2 kaşık limon suyu
2 kg toz şeker
Tarifi : Meyvaları ovarak yıkandıktan sonra greyfrutu sekize, diğer meyveleri ise dörde dilimleyin. Çekirdeklerini çıkartıp ince bir kumaştan yapılmış bir torbaya doldurun. Dilimlenen meyvaları, 1 lt su dolu tencereye koyun ve kırkbeş dakika kaynatın. Çekirdek torbasını da suyun içine koyun. Kırkbeş dakika kadar sonra kaynayan meyvalara iki kg şeker ilave edip iyice karıştın ve tencerenin kapağını örtmeden bir saat daha kaynatın. Marmeladın kıvama gelip gelmediğini anlamak için, bir tabağa kaşıkla damlatıp parmağınızı içine hafifçe batırın, eğer pamağın çukurlaştırıp açtığı yer hemen kapanıyorsa henüz olmamış demektir. Kıvama gelen marmeladın aldığı şekil hemen bozulmaz. Marmelat kıvama gelince çekirdek torbasını çıkartıp atın. Bir çay kaşığı suda erittiğiniz, iki çay kaşığı dolusu limon tuzunu marmelata ilave edilip kanıştırın.
Aşçının Notu: Bir kg meyve ile ortalama altı yedi adet orta boy kavanoz marmelat elde edebilirsiniz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 10
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009