Ana Sayfa > Tatlılar > Vişneli Helva

(Vişneli Helva nasıl yapılır)

Vişneli Helva için kullanılan malzemeler :
250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı şeker
1 vişne
1 su bardağı süt

Tarifi :
Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin. Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber tekrar kavurun. (10 dakika kadar) Şekeri ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin.Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sonra servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.