Bademli Dondurma için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı süt
1 yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı çekilmiş badem
1 kaşık vanilya
Tarifi : Ağartılmış bademlere bir kaşık şeker katılarak karıştırılır. Partiler halinde havanda dövülür. İyice inceltilir. Adeta macun haline getirilir. (Bu işlem makineyle çekilerek de yapılır, o zaman şeker katılmaz.) Ayrı bir kapta dört adet yumurtanın sarısı şekerle iyice karıştırılır, telle dövülür. Bir tarafa bırakılan macun halindeki bademler de katılarak tekrar hep birlikte karıştırılır. Kaynatılıp soğutulmuş süt, azar azar karışıma bir taraftan da telle karıştırılarak ilave edilir.
Hepsi ateş üzerine oturtulur, bir taraftan sürekli çırpma telli ile karıştırılır. Kaynama derecesine kadar ateş üzerinde tutulur, hemen ateşten alınır. Savurarak soğutulur. Sonra dondurma yapılacak kaplara dökülür, buzdolabının buzluğunda dondurulur.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009