Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Karamelli Kek

(Karamelli Kek nasıl yapılır)

Karamelli Kek için kullanılan malzemeler :
2 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 fincan süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket krema
2 su bardağı un

Tarifi :
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir kalıba koyun. ( Normale göre biraz daha geniş bir kalıp kullanırsanız kek fazla kabarmayarak sosun daha yoğun hissedilmesini sağlayacaktır) Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Karamel için; şekeri küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın. Kahverengi bir renk aldığında suyu ilave edin. Karamelleşen şeker suyun içinde tamamen eridikten sonra yavaş yavaş kremayı ilave edin. Bu şekilde de bir süre kaynattıktan sonra sosu ocaktan alın. Ilık kekin üzerine sosu ılık olarak dökün. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.