Ana Sayfa > Çorbalar > Alman Usulü Brokoli Çorbası

(Alman Usulü Brokoli Çorbası nasıl yapılır)

Alman Usulü Brokoli Çorbası için kullanılan malzemeler :
500 gr brokoli
2 adet pırasa
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
100 gr krema

Tarifi :
Brokoli ve pırasayı ayıklayıp robottan geçirin küçük parçalar haline getirin. Sıvıyağ da pırasaya tuz ekleyip biraz kavurun. Sonra brokoli ekleyin. Tekrar kavurun. Üzerine 6 bardak su ilave edilip, 3-4 dakika düdüklü tencere de pişirin. Ateşten aldıktan ve kapağını açtıktan sonra bir müddet soğumaya bırakın. Daha sonra içine kremasını ekleyin, el blenderi veya mikserle iyice karıştırın. (Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz)Sıcak olarak ve kızarmış ekmek dilimleri ile servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.