Kupta Tiramisu için kullanılan malzemeler :
1 paket kakaolu pandispanya (2 katlı pasta tabanı)
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı neskafe
2 yemek kaşığı toz şeker
süslemek için toz kakao
kreması için :
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 kutu labne peynir
Tarifi : Krema için süt, şeker ve unu derin bir tencerede yoğun bir muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. Ocaktan indirdikten sonra, kremayı bir çırpma kabına alın ve labne peyniri ilave edip, mikser ile 2 dk çırpın.
Ilık süt, şeker ve neskafeyi karıştırın. Kupların dibine birer parça pandispanya koyup, sütlü neskafe karışımı ile hafifçe ıslatın. Üzerine kremadan koyup, toz kakao ile süsleyin. Oda sıcaklığında 1 saat beklettikten sonra, buzdolabında da en az 2-3 saat bekletip, servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009