Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tel Şehriyeli Çıtır Tavuk Parçaları

(Tel Şehriyeli Çıtır Tavuk Parçaları nasıl yapılır)

Tel Şehriyeli Çıtır Tavuk Parçaları için kullanılan malzemeler :
4 adet tavuk göğüs
2 yumurta (çırpılmış)
un
galeta unu
tel şehriye
kızartmak için yağ
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

sosu için :
mayonez
ketçap
yarım tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Tarifi :
Tavuk göğüsleri ikişer büyük ince parçaya ayırın ve her birini üç parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın. Kestiğiniz tavuk parçalarını önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra da yarı yarıya ölçüdeki galeta unu ve tel şehriye karışımına bulayıp, tavada kızartın.

Sos ve tercihe göre yeşillikler veya patates kızartması ile servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.