Ana Sayfa > Tatlılar > Hurma Tatlısı

(Hurma Tatlısı nasıl yapılır)

Hurma Tatlısı için kullanılan malzemeler :
300 gram hurma
50 gram tereyağı veya bir miktar zeytinyağı
yeteri kadar tozşeker
1 bardak su
karanfil
tarçın

Tarifi :
Hurmalar çekirdeğinden ayıklanır. Terayağı ya da bir miktar zeytinyağı ve 1 bardak su ile kısık ateşte çektirilir. Macun kıvamına geldikten sonra isteğe göre yeteri kadar şeker, az miktarda tarçın veya çekilmiş karanfil atılabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.