Meyveli Milföy Kulesi için kullanılan malzemeler :
2 ad milföy hamuru
3 yemek kaşığı krema
5 yemek kaşığı krem şanti
2 yemek kaşığı çilek sos
yemek kaşığı toz şeker
1/4 kivi, muz, portakal, elma, nar
1/4 limon
1 dal taze nane
Tarifi : Öncelikle milföy hamurunun ortasını çay bardağı veya kalıp yardımıyla yuvarlak bir şekilde alıyoruz.kalan bölüme kalıp veya bıçak yardımıyla kalp veya başka bir şekil vererek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişiriyoruz.Diğer taraftan sekerimizi tavada karamelize edip içine limon ve krema ilave ederek karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişiriyoruz.bu karışımın içerisine meyvelerimizi de küp şeklinde doğrayarak iyice karıştırıyoruz.milföylerimizi fırından alıp üst üste koyup içine hazırladığımız karışımın 3/4 ünü koyup üzerine krem şantimizi sıkıp geri kalan harcımızı üzerine ilave edip servise sunuyoruz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009