Mantar Salatası için kullanılan malzemeler :
1 kg mantar
1 havuç
5-6 kornişon turşu
8-10 yeşil zeytin
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 limonun suyu
tuz
1’er tatlı kaşığı yenibahar, kırmızıbiber, karabiber
Tarifi : Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün. Kornişon tursu ve havucu küp şeklinde doğrayın. Mantar ve zeytinleri dilimleyin. Maydanozu yıkayıp kıyın. Geniş bir kapta sıvıyağ, limon suyu, yenibahar, kırmızıbiber, karabiber ve tuzu karıştırın. Mantar, havuç, zeytin ve kornişon tursuyu sosa ekleyip karıştırın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Servis tabağına alın. Havuç dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009