Ana Sayfa > Salatalar > Turşulu Pirinç Salatası

(Turşulu Pirinç Salatası nasıl yapılır)

Turşulu Pirinç Salatası için kullanılan malzemeler :
500 gr amerikan pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gr kornişon turşu
1 demet dereotu
1 adet taze soğan
1 adet limon
1 miktar tuz

Tarifi :
Pirinç bolca su, zeytin yağı ve tuz eklenerek ezilmeyecek şekilde haşlanır. Başka bir kapta dere otu ve taze soğan ince ince doğranır, turşular minik küpler halinde doğranır ve haşlanarak süzülmüş ve soğutulmuş pirince eklenir. Tuz ve limon suyu ile harmanlanarak, süslenir ve servise sunulur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.