Maraş Dondurması için kullanılan malzemeler :
5 litre süt
800 gr şeker
50 gr sahlep
Tarifi : Sütü orta ateşte ılındırın. Şekerin 200 gramını sahlep ile karıştırın. Süt ılık hale gelince şeker ile karıştırılmış sahlebi, çırpma teli ile süte yedirin. Karıştırmayı büyük tahta bir spatula ile sürdürüp bırakın. 60°C sıcaklıkta toz şekerin geri kalanı ilave edip 20-30 dakika pişirin. Tam bir elastikiyet sağlamak için, sütü soğutma savurma işlemini makine ile yapın. Kaplara aktarıp tekrar 15ºC civarında kısa bir süre muhafaza edin. Bu süre sonunda el tokmağı ile kaptaki dondurmayı devamlı karıştırarak tamamen sakızlanmasını sağlayın.Buzlukta muhafaza edip,dilediğiniz süslemeler ile servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009